Retete sarbesti

Retete sarbesti

1. Rulada de legume

Ingrediente pentru aluat


  • 300 g faina
  • 4-5 linguri ulei
  • 1 lingura otet
  • sare

Ingrediente pentru umplutura


  • 250 g fasole verde
  • 250 g mazare
  • 2 morcovi
  • 2 cepe rosii
  • 50 g margarina
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura amidon
  • 1 lingurita condoment
  • sare
  • piper
  • ulei

Mod de preparare

  Vom incepe cu aluatul, intr-un bol mai mare amestecam faina cu ulei, otet si un putina sare ( dupa gust) si framantam pana cand obtinem un aluat elastic care nu se mai lipeste de maini. Lasam sa se odihneassca cca 1 ora.
  Intre timp ne apucam de umplutura, curatnad morcovii apoi ii vom pune la fiert intro oala cu putina sare. Spalam mazarea si fasolea si o lasam la scurs, pentru a scoate excesul de apa.
  Ceapa o vom curata de coaja apoi o taiem marunt. Dupa ce am taiat o vom pune intr-o tigaie la calit cu putin ulei. Punem cubuletul de margarina peste, adaugam faina si amidonul. Avem grija sa invartim in tigaie pana se rumensc, apoi stingem cu 300 ml supa reparata din apa si condimente.
  Mai dam sosul la un clocot cca 15 minute apoi orpim focul. Dupa ce morcovii au fiert, ii scoatem afara si dupa ce s-au racit ii vom taia cubulete amestecand apoi cu mazarea, fasolea, ceapa calita, sosul si potrivim gustul prin presarea de sare si piper dupa gust.
  Aluatul ar trebui sa fie gata si il vom impartii in 2 bucati egale, din care intindem in 2 foi. Pe fiecare foiae punem jumatate din cantitate de umplutura.
  Rulam cu grija si intr-o tava unsa cu margatina in prealabil asezam ruladele, apoi le introducem la cuptor pentru cca 30 - 35 minute.

Un mic sfat, daca ungem ruladele cu margarina sau ulei, aluatul nu se va mai intari in timpul coacerii.

2. Legume cu carnati de post la cuptor

Ingrediente 


  • 5 carnati de post
  • 5 morcovi
  • 4 linguri de margarina
  • 3 cepe
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura condimente cu gust de legume
  • 100 g mazare
  • 200 g conopida
  • sare
  • piper

Mod de preparare

  Vom incepe prin a curata ceapa si morcovii, Apoi vom taia ceapa marunt, iar morcovii rondele sau fasii. Calim apoi ceapa alaturi de 2 linguri de margarina, dupa cca 5 minute putem adauga morcovii. Dupa ce s-au rumenit si s-au muiat putin morcovii adaugam o ceasca de apa calda si carnatii taiati bucati.
  Intr-un vas separat punem la fiert conopida si mazarea. Dupa ce au fiert toate, le lasam deoparte si pregatim un sos alb.
  Pentru sos rumenim faina in margarina ramasa topita, stingem cu o cana de supa preparata din condimentul cu gust de legume si il vom fierbe la foc mic pentru cca 10 minute.
  Scurgem conopida, o amestecam cu carnatii si morcovii, adaugam sosul alb, potrivim gustul cu sare si piper, apoi rasturnam compozitia intr-un vas uns cu margarina si tapetat cu pesmet.
  Oparim ceapa ramasa, o taiem in jumatate si scoatem o parte din miez. Asezam 4 cosulete de ceapa in vasul cu legume, le umplem cu mazare. Punem vasul la cuptor pentru aproximativ 20-25 minute la foc potrivit.
  Preparatul se pote conuma proaspat scos de la cuptor sau rece.



0 comments:

Trimiteți un comentariu

//]]>