Salate

Salate

1. Salata de cruditati cu maioneza

Ingrediente

  • 3 morcovi
  • 1 telina
  • 3 mere
  • 1 lamaie
  • 400 g maioneza
  • sare
  • piper
  • 1 castravete mic

Mod de preparare

  Vom incepe prin a curata radacinoasele, respectiv telina si morcovii. Dupa ce am curatat telina o vom trece prin razatoarea cu ochiuri mici. Lamaia o vom stoarce iar zeama obtinuta o vom turna peste bolul cu telina maruntita. 
  Morcovii ii vom trece si pe acestia, precum telina prin razatoarea cu gauri mici, apoi vom turna peste bolul cu telina.
  Morcovii impreuna cu telina ii vom stoarce bine de excesul de zeama. Vom decojii merele, apoi le vom trece prin razatoarea cu ochiuri mari, Continutul de mere il turnam peste cel de telina si morcovi, presaram dupa gust sare si piper, apoi adaugam maioneza. Omogenizam compozitia si punem salata obtinuta la frigider timp de o ora. 
  Ininte de servire vom orna bolul de salata cu castravete taiat in prealabil sub forma de rondele.

2. Salata de pui cu ciuperci

Ingrediente

  • 2 cutii de ciuperci
  • 1 piept mare de pui
  • 2 castraveti murati
  • 2 morcovi
  • 4 gogosari murati
  • 2 oua
  • 1 lingura mustar
  • sare
  • piper
  • ulei

Mod de preparare

  Vom incepe prin a fierbe pieptul de pui impreuna cu morcovii in prealabil curatati ( morcovii ii vom fierbe intregi ). Sparat vom fierbe un ou in apa cu putina sare.
  Vom desface conservele de ciuperci si le vom clati bine sup jet de apa caldut, apoi le fom stoarce de apa in exces folosind o strecuratoare. Dupa ce am scurs ciupercile le vom taia marunt alaturi de castravetii murati si gogosarii murati, incercam sa taiem in cubulete de aproximativ 0.5-1 cm.
  Dupa ce s-a fiert pieptul de pui si morcovii, ii vom stoarce de surplusul de apa, urmand apoi sa taiem in cubulete mai mari.
  Pregatim maioneza dintr-un galbenus fiert, unul crud , ulei, mustar, sare si piper dupa gust. Dupa ce am facut maioneza amestecam toate, potrivim gustul cu sare si piper daca mai este nevoie si dam salata la rece, in frigider pentru cca o ora.
  Pentru decorul final se poate alege presararea de patrunjel tocat marunt peste intreaga salata.

3. Salata de legume cu sos de vin

Ingrediente pentru salata

  • 4-5 rosii
  • 3 salate verzi
  • 2 ridichi mari rosii
  • 100 g masline
  • 2 cepe ( de preferabil ceapa rosie )
  • sare

Ingrediente pentru salata

  • 4 linguri ulei de masline
  • 2 linguri otet
  • 250 ml de vin rosu
  • sare
  • piper
  • zahar

Mod de preparare

  Vom incepe prin a spala legumele sub un jet de apa calduta, apoi le vom pune la stors, pentru a scurge excesul de apa.
  Vom taia apoi salata in bucati ( nu prea marunt ), apoi ceapa pestisori, rosiile siridichile vor fi taiate felii.
  Frecam ceapa cu sare, adaugam peste salata impreuna cu maslinele in prealabil curatate de samburi.
Intr-un alt vas turnam vinul, adaugam o lingurita de zahar, apoi uleiul de masline, otetul, sarea si piperul dupa gust. Amestecam sosul bine pana la omogenizare, apoi turnam sosul peste salata. Amestecam salata bine impreuna cu sosul. Salata este gata, se poate manca asa, sau se mai poate tine la frigider pentru cca 15-20 minute.


0 comments:

Trimiteți un comentariu

//]]>