Parjituri

Parjituri

1. Prajitura cu mac si crema de ness

Ingrediente pentru blat

  • 7 oua
  • 2 cani de zahar
  • 100 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • 100 g mac
  • 2 cani de faina
  • 1 lingurita amoniac
  • sare

Ingrediente pentru crema 1

  • 150 g zahar
  • 300 ml lapte
  • 2 linguri faina
  • 150 g margarina
  • 2 plicuri ness

Ingrediente pentru crema 2

  • 200 g zahar
  • 4 linguri faina
  • 500 ml lapte
  • 1/2 fiola esenta de rom
  • 200 g margarina / unt
  • 200 g cacao
  • 3 linguri nuca de cocos

Mod de preparare

  Vom incepe cu compozitia pentru blat. Vom sparge ouale in boluri diferite, un bol pentru galbenusuri, altul pentru albusuri. In bolul cu galbenusuri adaugam o cana de zahar, ulei, lapte,putina sare si amoniacul. Amestecam bine cu un mixer toata compozitia.
  Separat in bolul de albusuri adaugam zaharul ramas si batem albusul pana obtinem o bezea, pe care o vom amesteca impreuna cu bolul unde am pus compozitia de galbenusuri.
  Dupa ce am omogenizat compozitia, vom turna intr-o tava tapetata cu hartie de copt, unsa cu unt. Apoi vom introduce tava in cuptor la copt pentru cca 10 minute la foc iute. Dupa cele 10 minute, scadem intensitatea focului la mediu pentru cca inca 30 minute.
  Acum ne vom apuca de pregatirea cremei. Vom amesteca laptele cu zahar, pana cand dispar cristalele de zahar, adaugam faina si putina sare, apoi le punem sa fiarba pana cand intrgul continut se omogenizeaza si se ingroasa.
  Lasam compozitia sa se raceasca apoi vom adauga margarina frecata spuma si nessul. Amestecam pana la omogenizare si dam la rece. Ne pregatim sa facem a 2-a crema.
  Amestecam laptele impreuna cu zaharul, faina si cacaua, apoi le vom pune la fiert pentru cca 10-15 minute la foc mic, pana intregul continut se va omogeniza si se va ingrosa.
  Dupa cele 10-15 minute de fiert o lasam sa se raceasca, apoi adaugam margarina si esenta de rom. Amestecam compozitia folosind un mixer de bucatarie si o dam la rece
  Blatul racit il taiem in doua foi, asezam o faie de blat intr-o tava, intindem crema de ness, apoi a 2-a foaie de blat o punem deasupra, urmand apoi sa invelim totul cu crema de cacaoa.
  Presaram deasupra nuca de cocos si punem prajitura la frigidel pentru cca o ora, apoi este gata de gustat.

2. Prajitura cu whisky 

Ingrediente pentru blat

  • 6 oua
  • 6 linguri apa
  • 1 praf de copt
  • 300 g zahar
  • 300 g faina

Ingrediente pentru sirop

  • 900 ml apa
  • 100 ml whisky sau coniac
  • 200 g zahar

Ingrediente pentru crema

  • 1 plic de frisca
  • 150 ml lapte rece
  • 1 cutie crema de ciocoloata ( 200 g )

Mod de preparare

  Vom incepe pregatirea blatului. Vom separa ouale in doua boluri diferite. In bolul de albusuri vom adauga zaharul si il vom bate pana cand obtinem consistenta unei bezea. in bolul cu galbenusuri adaugam apa, faina si praful de copt. Amestecam bine compozitia pana la omogenizare, recomandat ar fi folosirea unui mixer de bucatarie. Dupa ce s-a omogenizat adaugam bezeaua, amestecam putin si turnam compozitia intr-o tava unsa in prealabil cu unt si o bagam la cuptor pentru cca 30 minute.
  Pana blatul este la cuptor ne apucam sa pregatim siroupul, Intr-o craticioara topim zaharul, stingem cu apa si whisky apoi intrgul sirop il mai fierbe inca o data pentru cate minute.
  Dupa cele 30 minute scoatem blatul de la cuptor si il lasam sa se raceasca. Dupa ce acesta s-a racit putin vom insiropa bine bine tot blatul si il lasam la rece pentru cca 3 ore.
  In tot acest timp ne vom apuca sa pregatim crema. Vom bate frisca cu lapte, adaugam crema de ciocolata si amestecam in continuare pana la omogenizare.
  Scoatem blatul de la rece ( dupa cele aprox 3 ore ) si intindem crema pe blat iar in final ornam cu cacao.


0 comments:

Trimiteți un comentariu

//]]>