Retete rapide

Retete rapide

1. Hamburger la gratar

Ingrediente

  • 1 legatura marar
  • 400 g carne tocata de vita
  • 4 catei de usturoi
  • 1 ceapa
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • boia

Ingrediente pentru garnitura

  • 100 g porumb
  • 200 - 300 g frunze de salata creata
  • macris
  • spanac sau rucola
  • 1 ceapa rosie
  • cateva fire de patrunjel
  • 1 lingura ulei de masline
  • 4 chifle

Mod de preparare

  Amestecam carnea, trecuta de 2 ori prin masina de tocat, cu mararul taia marunt, ouale batute, ceapa rasa, si usturoiul pisat. Adaugam dupa plac. sare, piper poroaspat macinat, boia si omofenizam bine compozitia.
  Dupa ce am omogenizat compozitia o punem la rece pentru cca 10 minute, apoi formam 4 hamburgeri cu mainile umezite sau unse cu putin ulei.
  Prajim hamburgerii pe un gratar incins, pe ambele parti. Pregatim 4 chifle, pe care le taiem in 2, pe orizontala. Asezam pe fiecare cate putina salata obtinuta din amestecarea frunzelor de salata cu ceapa taiata in rondele, cu patrunjelul tocat, alaturi de condimente si uleiul de masline.
  Deasupra salatei vom pune hamburgerul si peste acesta o lingura boabe de porumb.
  Acoperim cu felia de chifla, inainte de servire.

2. Pulpa de miel marinata in lamaie si bere

Ingrediente

  • 1 kg pulpa de miel fara os
  • 1 ceapa
  • 50 ml ulei din samburi de struguri
  • 1 telina
  • 1 lingurita coriandru macinat
  • 2 catei usturoi
  • 2 crengute de rozmarin
  • 3 lamai
  • 500 ml bere blonda
  • sare
  • piper

Mod de preparare

  Curatam carnea de pielite si tendoane si o punem intr-un castron. Adaugam uleiul, ceapa si telina spalate, curatate si taiate julienne, usturoiul sfaramat, rozmarinul tocat si coriandrul.
  Adaugam apoi berea si zeama de la 1 lamaie, sare si piper dupa gust, urmand a amesteca bine. Acoperim castronul cu folie de plastic si il vom pune in frigider pentru 24 ore.
  Scoatem pulpa de miel din marinata in care a stat, o scurgem bine si o punem pe gratarul ingins. Frigem carnea pana cand se patrunde bine si se rumeneste frumos pe toate partile, apoi scoatem un fund de lemn. Taiem carnea in feliute de cca 5 mm grosime si o servim fierbinte, stropita cu 2-3 linguri de marinata in care a stat. Alaturi putem pune sferturi de lamaie fripta la gratar.

3. Pulpe de pui cu salata de ardei si rosii coapte

Ingrediente

  • 8 pulpe de pui
  • 4 ardei grasi
  • 4 rosii
  • 1 legatura ceapa verde
  • 2 castraveti
  • 50 ml ulei
  • 1 lingurita cimbru maruntit
  • 3 linguri miere
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • sare
  • piper

Mod de preparare

  Curatam pulpele de tuleie, apoi crestam pulpele pe ambele parti, urmand a le unge cu ulei si presaram sare si piper dupa gust.
  Amestecam intr-un castron mierea cu zeama de lamaie si cimbtu, dupa care ungem pulpele de pui cu aceasta compozitie.
  Asezam pulpele pe gratarul incins si le frigem pana cand se rumenesc bine pe toate partile. Pe gratar vom mai pune si ardeii grasi alaturi de rosiile taiate in felii si le vom frige pana cand se vor rumenii pe ambele parti, apoi le punem intr-un castron.
  Adaugam ceapa verde tocata marunt si castravetii taiati rondele. Stropim salata cu uleiul ramas si potrivim gustul cu sare si piper.
  Servim cate 2 pulpe la o portie, alaturi de salata de ardei si rosii coapte ornand la final cu feliute de lamaie.


0 comments:

Trimiteți un comentariu

//]]>