Mixed Grill

Mixed Grill

1. Mixed Grill

Ingrediente

  • 4 pulpe de pui
  • 4 felii muschi de porc
  • 1 dovlecel
  • 2 cepe
  • doi ciorchini rosii cherry sau 4 rosii obisnuite
  • 4 felii de paine
  • 2 capatani de usturoi
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 ardei gras rosu
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper

Mod de preparare

  Condimentam bine carnea si o infasuram intr-o folie, apoi o punem la frigider pentru cca 2-3 ore. Intre timp, taiem dovlecelul in felii, ceapa in sferturi, iar ardeiul in fasii. Ungem bine legumele cu ulei demasline apoi le condimentam. Pe gratarul incins asezam carnea impreuna cu legumele. Adaugam si rosiile si cateva felii de paine pe gratar.
  Pana cand legumele si carnea se frig, curatam usturoiul, si il vom pisa cat mai marunt, urmand apoi sa il frecam bine cu sare grunjoasa si ulei adaugat cate putin.
  Scoatem toata mancarea de pe gratar intr-un vas, stropind-o repede cu zeama unei lamai si acoperim vasul cu capac pentru aproximativ 10 minute. Ornam totul in final cu patrunjel verde , fire scurte sau tocat.

2. Costite de miel cu sos picant

Ingrediente

  • 1 kg costite de miel
  • sare
  • piper
  • 4 rosii
  • 1 lingura miere
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ardei iute

Mod de preparare

  Taiem costitele de miel in bucati de dimensiuni potrivite, condimentand apoi cu sare si piper dupa gust, apoi le punem pe graturl incins. Periodic vom intoarcem costitele pe fiecare parte pentru a se rumenii uniform. Alaturi de costite adaugam si ardeiul iute, usturoiul si rosiile pentru a se coace si ele. Si aceastea periodic le vom intoarce pentru a se coace uniform pe fiecare parte.
  Cand legumele s-au inmuiat, le vom lua de pe gratar, apoi le curatam de coaja si le vom marunti intr-un blender, adaugam mierea, sarea si piperul.
  Intre timp costitele ar trebui sa fie fripte, iar cu sosul obtinut vom unge costitele fripte si le vom pune din nou pe gratar, dar de aceasta data la temperatura mai mica, le vom tine pe gratar pana cand sosul va fi absorbit de carne, Eventual putem sa le acoperim folosind o folie de aluminiu in aceasta etapa de preparare.
  Pentru acest preparat recomandam consumul moderat de bere blonda.

3. Pui si dovlecei marinati la gratar

Ingrediente

  • 4 dovlecei
  • 700 g piept de pui
  • 50 ml ulei
  • 50 ml vin alb
  • 1 telina
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingurita cimbru macinat
  • sare
  • piper
  • bete de frigarui

Mod de preparare

  Vom taia pe lungime pieptul de pui in felii de cca 5 mm grosime, apoi il vom spala si scurge de excesul de apa, urmand a-l pune intr-un bol / castron.
  Spalam doveleceii si fara a-i curata de coaja ii vom taia pe lungime in felii de dimensiuni de cca 5 mm grosime. Doveleceii ii vom pune in acelasi vas cu piepul de pui. 
  Adaugam in vas uleiul, vinul, usturoiul pisat marunt, ceapa taiata julienne, telina ( care a fost data in prealabil prin razatoarea mare ), cimbrul si nu in ultimul rand sarea si piperul dupa gust.
  Amestecam bine intreaga compozitiem astfel incat carnea si feliile de dovlecei sa fie bine unse. Acoperim castronul cu o folie de plastic alimentara si punem vasul la frigider pentru cca 1 ora.
  Dupa ce au stat la marinat, scoatem bolul, iar acum vom pune feliile de carne pe bete de frigarui urmand a le frige pe gratarul incins, pana se rumenesc bine pe ambele parti.
  Tot pe gratar asezam si feliile de dovlecei. Preparatul se va servii fierbinte alaturi de un pahar de vin alb sec.


0 comments:

Trimiteți un comentariu

//]]>