Retete Drob din legume + un desert

Retete Drob din legume + un desert

1. Drob de ciuperci

Ingrediente

  • 1 cana de orez
  • 1/2 kg ciuperci 
  • 1 cana de nuci macinate
  • 1 lingura de faina
  • 2-3 linguri pasta de rosii
  • 1 cana de pesmet
  • 1 lingura condimet alimentar cu gust de legume
  • 1 lingurita de busuioc uscat, coriandru
  • sare

Mod de preparare

  Vom curata si spala ciupercile, apoi le taiem marunt si le punem la calit impreuna cu cepa tocata marunt intr-o tigaie cu putin ulei. Intr-o craticioara fierbem orezul, cand e fiert, il scurgem de apa bine, apoi adaugam nucile, faina, pasta de rosii, pesmetul si contimentele, omogenizam compozitia.
  Luam o tava de chec si o ungem cu ulei, presaram apoi pesmetul si turnam compozitia. Apoi introducem tava la cuptor, la foc potrivit pana cand se rumeneste, cca 20-25 minute. 

2. Drob de morcovi

Ingrediente

  • 2 cani de orez
  • 2 cani de morcovi dati prin razatoare
  • 1 cana de pesmet
  • 2 cepe mari
  • 2 linguri de ulei
  • 5-6 catei de usturoi
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 1-2 ardei grasi
  • sare
  • piper
  • patrunjel

Mod de preparare

  Vom incepe prin a curata legumele, apoi urmeaza sa le tocam marunt. Intre timp punem orezul la fiert intr-o craticioara cu 500 ml apa si putina sare. Dupa ce a fiert strecuram bine orezul.
  Intr-un bol mai mare adaugam legumele taiate marunt alaturi de orez si condimente, omogenizam bine compozitia si turnam compozitia intr-o tava de chec.
  Introducem tava la cuptor acoperita de o folie de aluminu si il lasam la copt pentru cca 40 minute, dupa cele 40 de minute inlaturam folia de aluminu si mai lasam aproximativ 10 minute pentru a se rumeni. 

3. Tort cu crema de zahar ars

Ingrediente pentru foi

  • 7 linguri de zahar
  • 7 linguri ulei
  • 7 linguri apa minerala
  • 1 lingurita amoniac
  • 7 linguri faina

Ingrediente pentru crema

  • 200 g zahar
  • 200 g margarina
  • 50 g faina
  • 250 ml apa
  • 15 ml esenta de rom
  • zahar vanilat

Mod de preparare foi

  Vom incepe prin a lua un bol mai mare in care adugam toate ingredientele, apoi omogenizam bine compozitia. Dupa ce compozitia este gata impartim cantitatea in 3 parti egale, si intindem 3 blaturi pe care le vom pune la copt pe dosul tavi de copt pentru cca 15-20 minute.

Mod de preparare crema

  Intr-o tigaie vom carameliza 100 g zahar, cand vedem ca se formeaza spuma tragem vasul de pe foc si il vom lasa la racit pentru aproximativ 3 -4 minute. Adaugam cele 200 g margarina pe care o lasam se topeasca . Dupa ce margarina s-a topit adaugam 100 ml apa. Punem craticioara din nou pe foc, adaugam restul de zahar si amestecam in continuu. Dupa ce compozitia s-a omogenizat adaugam in suvoi continuu de apa cca 150 ml apa, amestecata in prealabil cu faina.
  Amestecam compozitia pe foc mic pana cand se ingroasa si vom obtine o crema moale si pufoasa. Daca dorim putem adauga si nuci pisate marunt.
  Intre timp si foile ar trebui sa fie gata, si vom  pune crema pe fiecare foaie in parte iar pentru ornat avem 2 variante:
1 presaram nuca de cocos
2 face rapid o glazura rece
  Acum nu ramane decat sa luam foile si sa le suprapunem una deasupra celeilalte. Recomandam glazura ce ciocolata sau ciocoloata amaruie.


0 comments:

Trimiteți un comentariu

//]]>