Tagliatelle

Tagliatelle

1.Tagliatelle bolognese

Ingrediente

  • 400 g tagliatelle
  • 400 g carne tocata ( porc - vita amestec )
  • 100 g bacon afumat
  • 50 ml ulei de masline
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 telina
  • 800 g bulion
  • 2 catei de usturoi
  • 200 ml supa de zarzavat

Mod de preparare

  Curatam legumele, apoi le spala. Urmand a taia ceapa marunt si sa o calim in ulei cca 1-2 minute, impreuna cu baconul tocat marunt in prealabil. Adaugam morcovul si telina taiate in cubulete. 
  Dupa aproximativ 4-5 minute adaugam carnea tocata si supa de legume. Calim impreuna cu legumele cca 10 minute, apoi adaugam bulionul, usturoiul pisat, foile de dafin si potrivim gustul cu sare si piper.
  Fierbem sosul la foc mic pentru 30 de minute, sau pana cand compozitita se ingroasa. Pastele le vom fierbe in 3 l de apa si o lingurita de sare, conform intructiunilor de fierbere de pe ambalaj. Dupa ce au fiert pastele, le scurgem bine de apa, dar sa nu omiteti sa opriti o cana de apa in care au fiert pastele.
  Sosul bolognese il vom pune peste pastele fierte, adaugam putin din apa in care au fiert pastele si presaram putin oregano.
  Mai lasam 1 - 2 minute la foc mic, amestecand in continuu. Servim tagliatellele bolognese calde, presarate cu parmezan dat prin razatoarea mica.

2.Tagliatelle cu sos pesto

Ingrediente

  • 500 g tagliatelle
  • 5 - 6 fire busuioc
  • 50 ml ulei de masline
  • 100 g parmezan
  • 2 catei de usturoi
  • 50 g muguri de pin
  • 1 lingurita sare grunjoasa
  • piper

Mod de preparare

  Intr-un mojar de piatra sau o piulita de alama vom pune cateii de usturoi tocati, mugurii de pin, busuiocul tocat marunt si sarea grunjoasa. Pisam bine totul pana cand obtinem o pasta omogena.
  Adaugam parmezanul si uleiul de masline, turnandu-l in fir subtire si amestecand in continuu, precum am face o maioneza. Potrivim gusturl cu sare si piper. In cazul in care nu aveti muguri de pin, putem pune un inlocuitor si anume miezul de nuca.
  Fierbem pastele in 3 l de apa si o lingurita de sare, conform instructiunilor de fierbere de pe ambalaj.
Scurgem pastele si le vom servii fierbinti, cu 2 - 3 linguri din sosul pesto pus deasupra. Ornam farfuria cu frunze proaspete de busuioc.

3.Tagliatelle alla carbonara

Ingrediente

  • 400 g tagliatelle
  • 5 galbenusuri
  • 1 ou
  • 150 g cascaval de oaie
  • 250 g piept de porc crud uscat
  • 50 ml ulei de masline
  • sare
  • piper

Mod de preparare

  Vom taia pieptul de porc in cubulete sau bastonase si il rumenim intr-o tigaie cu putin ulei demasline cca 3 - 4 minute la foc potrivit. Intr-un castron punem galbenusurile si oul, batem bine apoi adaugam cascavalul dat in prealabil prin razatoarea mica.
  Omogenizam compozitia si adaugam pieptul de porc prajit, potrivim gustul cu sare si piper.
  Intr-o craticioara vom fierbe pastele in 3 l de apa si 1 lingurita cu sare, conform intructiunilor de fierbere de pe ambalaj. Scurgem pastele si le punem la fiert in cstronul cu amestegul de ou, cascaval si pieptul de porc. Amestacam bine si servom pastele calde.

0 comments:

Trimiteți un comentariu

//]]>