Retete de post 2015

Retete de post 2015

1. Pate de ciuperci

Ingrediente

  • 1 ceapa
  • 1 legatura de patrunjel
  • 500 g ciuperci
  • 1 lingura faina
  • 2 linguri margarina
  • sare, piper, nucsoara

Mod de preparare

  Vom incepe prin a curata ciupercile ( daca sunt ciuperci din conserve le vom clati bine cu apa rece apoi le vom scurge de surplusul de apa, daca aveti ciuperici intregi le vom curata de pielita exterioara apoi le vom clati cu apa rece, urmand a le scurge de apa). Apoi vom taia ciupercile in cubulete marunte de cca 1 cm si le vom pune la fiert intr-o oala cu putina sare. 
  Intre timp curatam ceapa, o taiem marunt si o punem la inabusit cu 2 linguri de margarina. Dupa ce au fiert ciupercile, le strecuram si le vom trece mai apoi prin masina de tocat, le adaugam peste ceapa.
  Presaram dupa gust sare, piper si putina nucsoara, adaugam si o lngura de faina peste toata compozitia urmand a le calii toate impreuna aproximativ 15 minute.
  Compozitia se va turna pe un platou si vom presara peste verdeata tocata marunt.

2. Salata de masline

Ingrediente

  • 1/2 lamaie
  • 200 g masline
  • 1 ceasca de apa
  • 3-4 felii de paine
  • 100 ml ulei
  • 1 salata verde
  • 1 ceapa
  • sare, piper

Mod de preparare

  Vom incepe prin a inmuia feliile de paine in apa calduta, apoi vom stoarce painea de cantitatea de apa in exces. Vom lua maslinele si le vom curata de samburi. Painea inmuiata alaturi de masline se vor trece prin masina de tocat.
  In compozitia obtinuta vom turna ulei putin cate putin, amestecand cu un mixer.
  Acum vom curata ceapa si o vom toca marunt, apoi o adaugam peste compozitia de masline cu painica, adaugam sare si piper dupa gust. Presaram seama de lamaie peste toata compozitia, amestecam din nou.
  Vom lua un bol in care urmeaza sa turnam compozitia, nu inainte de a orna si aseza pe peretii exteriori ai bolului salata verde. 
  Salata se poate servii atunci sau se poate tine la frigider si se poate servii si rece.
  Ornametul farfuriei finale vom lasa la aprecierea dumneavoastra.

3. Bors din primele verdeturi

Ingrediente

  • 2 legaturi loboda
  • 1 legatura usturoi verde
  • 500 g spanac
  • 1 salata verde
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura leustean
  • 1/2 l bors
  • sare, piper
  • ulei

Mod de preparare

  Vom incepe prin a curata radacinoasele, apoi le vom spala bine cu apa calduta. Urmand apoi sa le dam prin razatoarea cu ochiuri mari. Verdeturile le fom spala bine si pe acestea si le vom lasa la scurs intr-o strecuratoare.
  Intr-o tigaie vom cali radacinoasele rase cu putin ulei incins. Dupa ce s-au inmuiat adaugam ceapa si usturoiul tocate in prealabil, lasand totul sa se caleasca la foc mic.
  Stingem compozitia cu 3 l de apa calda ( pentru a nu oprii procesul de calire - fierbere ), adaugam spanacul, salata si loboda taiate marunt in prealabil si lasam totul sa fiarba la foc mediu.
  Intr-o alta oala punem sa fierbem borsul. Dupa ce toate au inceput sa fiarba, turnam borsul peste legume, apoi adaugam sare, piper dupa gust, mai lasam sa fiarba cca 15 minute.
  Dupa ce a fiert, luam oala de pe foc si presaram leusteanul tocat marunt peste bors.
  

0 comments:

Trimiteți un comentariu

//]]>